18 februari 2021

Wat is een Beauty blender en hoe gebruik je hem?

Je kent waarschijnlijk het ronde sponsje dat je moeder of oma vroeger gebruikte. Of breng jij je foundation aan met je vingers?

Wel, er bestaat al een tijdje de make-up beauty blender. Ik krijg al wel eens een blik van wat is dat nu??? Bij de jeugd en beauty experten is het een gegeerd item. Je kent het vast wel: het roze sponsachtige eitje, die je ook in andere kleuren kan verkrijgen,  zorgt dat je make-up zonder strepen en natuurlijk wordt aangebracht.

Inderdaad. Het gaat om het iconische make-up-sponsje dat de beauty blender heet. Je hebt er vast wel eens van gehoord en misschien heb je hem al thuis. Maar gebruik je hem wel goed?

Professionele visagisten en bloggers noemen de Beauty Blender een absolute must have voor elke cosmeticatas. Hij maskeert perfect kringen om je ogen en definieert je gezicht.

Beauty‘lovers’ gebruiken het make-upsponsje al jaren, maar toch merken we dat veel vrouwen niet goed weten wat ze ermee moeten aanvangen en hoe je een beautyblender nu juist gebruikt.

Het is heel gemakkelijk om het make-up sponsje te gebruiken en je leert het snel.

We leggen je het graag even uit in een overzichtelijk stappenplan.

Stap 1: Maak je beautyblender nat.

De beauty blender is een spons, en iedereen weet dat je sponsjes eerst nat moet maken. Dus je gebruikt alleen een vochtige beauty blender. Dompel het sponsje vóór gebruik eerst onder stromend water en knijp hem daarna goed uit. Zo wordt het sponsje iets groter, zachter en absorbeert het bij het gebruik niet zoveel make-up.

Stap 2: Kies het juiste product.

De meeste van ons gebruiken de beauty blender vooral om vloeibare foundation of een concealer aan te brengen. Gebruik je enkel gekleurde dagcrème dan is dit hebbeding ook iets voor jou.

Maar je kunt veel meer met het sponsje doen! Het is bijvoorbeeld heel geschikt om er crème contouren mee aan te brengen of een crème blush. Sommigen gebruiken het voor huidverzorgingscrèmes aan te brengen.

Persoonlijk vind ik dat je alle crème texturen met een beautyblender kan aanbrengen behalve poeders. Je zonnepoeder, blush … gebruik je het best met een make-upborstel.

Je ziet, het sponsje is dus een universeel instrument dat je overal kan toepassen.

Stap 3: Dep, dep, dep

Doe een beetje (vloeibare) foundation op de rug van je hand en dompel de beautyblender er vervolgens in met de ronde kant van het sponsje.

Het is altijd beter om een crème niet rechtstreeks op de blender aan te brengen, want dan zuigt het meer product op dan nodig is.

Vervolgens breng je de foundation aan op je gezicht met deppende gebaren. Het is heel belangrijk om de make-up niet met het sponsje uit te wrijven, maar om die fijntjes in je gezicht te doppen.

De ronde kant dient voor de grote delen van je gezicht, zoals je voorhoofd, wangen en kin.
Het puntje van de blender gebruik je voor onder je ogen of rond je neus en is ideaal voor je concealer (camouflage) te gebruiken voor onder je oogleden.

 Stap 4: vergeet niet te reinigen

Dan staat er je nog een taakje te wachten: het eitje opnieuw schoonmaken.

In een ongewassen make-up sponsje kunnen bacteriën zich snel vermeerderen en dat is beslist niet goed voor je huid. Was daarom je beauty blender na elk gebruik goed uit. Bij een gevoelige of onzuivere huid geldt deze regel dubbel.

Maar hoe was je het sponsje nu?

Gebruik je reinigingsmelk en breng deze aan in je handpalm.

Reinig je make-upblender en spoel af.

Blijf wassen tot het water niet meer verkleurd is. Dan weet je dat de blender schoon is en kun je het laten drogen.

Stap 5: vergeet niet te je make-upblender te laten drogen.

Heel belangrijk is je eitje te laten drogen aan de lucht. Stop hem niet onmiddellijk in je make-uptasje! Als je de spons niet in de droge lucht laat drogen, is de kans groot dat hij na verloop van tijd gaat schimmelen. 

Dan rest er me nog één ding en wens ik je veel succes met je beauty blender. Heb je nog vragen, aarzel niet ons te contacteren via mail info@josiane.be of via telefoon 0474/21 33 36 of 052/37 38 84.

  

Blijf je graag op de hoogte van wat Parfumerie Josiane te bieden heeft, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Klik hier om je in te schrijven op onze nieuwsbrief


Wist je dat je bij elke bestelling van Parfumerie Josiane een cadeautje, staaltjes, mooie stijlvolle verpakking en een persoonlijke touch krijgt!

Andere voordelen om te bestellen bij Parfumerie Josiane:

  • Gemakkelijk bestellen op onze webshop
  • Gratis mooie, stijlvolle verpakking
  • Gratis levering in een straal van 15 km.
  • Pakjesdienst is gratis vanaf 40 euro.
  • Afhalen in onze winkel is gratis.
  • Je verlanglijstje kan samenstellen
  • Veilig betalen

 
Prep your skin for spring!

En toen stond plots de lente voor onze deur. Ze is misschien wat verlegen, maar we hebben al een glimp gehad van haar verwelkomende zonnestralen. Terwijl we doorheen de winter onze huid hebben verwend met hydraterende en voedende crèmes, vraagt onze lente-huid voor een paar aanpassingen.

2 april 2024

Herfstverwennerij met de nieuwe Sothys gelaatsverzorging: Zwarte Thee en Bergamot

Herfst is in volle gang, en terwijl de bladeren verkleuren en de temperaturen dalen, is het essentieel om onze huid de aandacht te geven die ze verdient. Gelukkig brengt Sothys een nieuwe herfst gelaatsverzorging op de markt, doordrenkt met de kracht van zwarte thee en bergamot.

10 november 2023

Tijd om af te tellen naar Kerst met de Sothys Adventskalender!

Ben jij ook zo enthousiast aan het aftellen voor Kerst? De magische tijd van het jaar is bijna hier, en we hebben iets speciaals voor jou om de dagen tot 25 december nog specialer te maken.

9 november 2023

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x