30 december 2020

Drie feestmake-up tips voor oudejaarsavond in je bubbel.

Haal je feestjurk, je stiletto's en je make-uptas maar boven. Een feestlook met Oudejaarsavond is toch een must, ook al vier je dit jaar in je bubbel.

Nood aan inspiratie? Parfumerie Josiane geeft je 3 verschillende feestlooks om het jaar 2021 in stijl te starten.


In de wintermaanden kan je huid wat drogen aanvoelen en in combinatie met de koude, droge lucht buiten en de verwarming in huis, kan je huid daardoor plots wat doffer lijken.
Maak er daarom een gewoonte van om, 's morgens en 's avonds, je huid goed te reinigen en te hydrateren.
De Sothys dagcrème Hydratante Jeunesse is, volgens mij, een ideale gezichtscrème en het is ook een goede basis voor je foundation, dus een win- win situatie.

Start na je reiniging en je hydraterende dagcrème met je favoriete foundation. Deze kan je aanbrengen met je vingers, een foundationpenseel of een beautyblender.

Ben je niet zo thuis in "make-upland" en ben je bang iets fout te doen dan is dit oogschaduwpalet van YSL een godsgeschenk voor jou. Subtiele kleuren waar je niets fout mee kan doen!

  • Breng het lichtste kleur aan op je bewegende ooglid.
  • Kies nu of je voor bruin of grijs gaat en breng deze kleur zachtjes aan in de plooi boven je bewegende ooglid.
  • Neem nu wat zachtroze en breng dit aan onder de wenkbrauwen.
  • Een glitter eyeliner is niet weg te denken met de feestdagen. Met deze eyeliner maak je ogen echt feestelijk. Kies je voor goud of zilver? Breng aan juist tegen je wimperrand.
  • Nu nog wat mascara en je oogmake-up is af.
  • Breng eventueel nog wat blush en lippenstift aan en je bent klaar om te feesten!



Hou je van glimmer, glitter en glamour op een geraffineerde manier, ga dan voor het oogschaduw duo van Sothys.

  • Breng de gouden oogschaduw rijkelijk aan op je bewegende ooglid. Tip: zet ook aan in de binnen ooghoek om je look wat feestelijker te maken.
  • Het bruine potlood gebruik je om je ogen extra te accentueren. Trek een lijntje onder je ogen en boven je wenkbrauwen tot in het midden.
  • Werk af met een gouden glitter eyeliner en je mascara.
  • Accentueer je jukbeen met deze highlighter, hij is subtiel en geeft toch net genoeg glans om je feestmake-up af te maken.
  • Nog wat lippenstift en je bent klaar voor een feestelijke avond. Lets' party!


Donkere, smokey eyes blijft een topper voor je feestmake-up.

  • Breng een neutrale oogschaduw over het gehele ooglid.
  • Trek nu met een donker oogpotlood een lijntje vlak langs de wimpers op je bovenste ooglid. Maak je geen zorgen over het lijntje: het mag best wat slordig en nonchalant zijn zolang je maar dicht tegen je wimperrand blijft. Maak het lijntje niet te dun. Het smokey effect bekom je onder meer wanneer je straks het lijntje 'uitsmeert' over de rest van je ooglid.
  • breng op je bewegende ooglid oogschaduw aan. Dit kan met alle kleuren, van licht naar donker.
  • Kies nu een kleur oogschaduw die donkerder is dan de eerste kleur en breng het in je buitenste ooghoek aan. Ik verkies zelf het zwart van YSL, hij bevat mooie glittertjes. Vervaag vervolgens de twee kleuren mooi dooreen om ze in elkaar te laten vloeien.
  • Om het geheel feestelijk te maken breng je nu de zilveren glitter eyeliner aan.
  • Nu je wimpers nog goed aanzetten met mascara. Doe dit in twee keer om een mooier effect te bekomen.

Tip: begin met lichte kleuren als je nog niet vertrouwd bent met smokey eyes.

 Veel succes!



Prep your skin for spring!

En toen stond plots de lente voor onze deur. Ze is misschien wat verlegen, maar we hebben al een glimp gehad van haar verwelkomende zonnestralen. Terwijl we doorheen de winter onze huid hebben verwend met hydraterende en voedende crèmes, vraagt onze lente-huid voor een paar aanpassingen.

2 april 2024

Herfstverwennerij met de nieuwe Sothys gelaatsverzorging: Zwarte Thee en Bergamot

Herfst is in volle gang, en terwijl de bladeren verkleuren en de temperaturen dalen, is het essentieel om onze huid de aandacht te geven die ze verdient. Gelukkig brengt Sothys een nieuwe herfst gelaatsverzorging op de markt, doordrenkt met de kracht van zwarte thee en bergamot.

10 november 2023

Tijd om af te tellen naar Kerst met de Sothys Adventskalender!

Ben jij ook zo enthousiast aan het aftellen voor Kerst? De magische tijd van het jaar is bijna hier, en we hebben iets speciaals voor jou om de dagen tot 25 december nog specialer te maken.

9 november 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x