22 november 2021

Oh la la... geurkaarsen en geurstokjes van Fragonard!

Misschien heb je ze al gezien in onze etalage van de winkel of in onze webshop. We zijn zoo blij dat ze eindelijk gearriveerd zijn.... de geurstokjes en geurkaarsjes van Fragonard. Eén van de 3 grote parfumhuizen van Grasse in Frankrijk. Dus gegarandeerd een mooi, versierde, welriekende geurtje om je woonkamer mee op te smukken.

Wist je dat onze reukzin rechtstreeks verbonden is met onze emoties? Meer nog dan bij je andere zintuigen. Aan geuren hangen vaak mooie herinneringen vast. Meteen een goede reden om thuis voor de aangename sensatie van een geurkaars of geurstokjes te kiezen. Deze creëren instant sfeer, geven je onmiddellijk een goed gevoel en fleuren het hele huis op dankzij de combinatie van gezellig licht en hun heerlijke geur. 

Dankzij Fragonard geurkaarsen en geurstokjes breng je niet alleen gezelligheid en sfeer in je huis. Je maakt een echte thuis voor je dierbaren met kunst, parfum en luxe.


Graag vertellen je wat meer over het verhaal van het parfumhuis Fragonard: een verhaal, een familie...



Het was kort voor de Eerste Wereldoorlog dat Eugène Fuchs, een ondernemer met een hart voor de magie van parfum, besloot om zijn eigen parfumerie op te zetten op basis van het nieuwe concept om parfumproducten onmiddellijk aan de toeristen te verkopen die de charme van de Franse Rivièra wilden ontdekken en meenemen naar huis. Parfumerie Fragonard werd geopend in 1926. Eugène Fuchs koos ervoor om de geuren te noemen naar de beroemde schilder in Grasse, Jean-Honoré Fragonard (1732-1806). Dit als een eerbetoon aan zowel de stad Grasse als de verfijning van de 18de-eeuwse kunst.

De geest van Eugène Fuchs is loyaal doorgevoerd door de drie daaropvolgende generaties die het bedrijf runnen en nog steeds uitbaten. Op hun initiatieven zijn er in Grasse, Eze en Parijs ook nieuwe productie-installaties en verkooppunten geopend. Het was onder het ambt van Jean-François Costa dat de Parfumerie Fragonard door een snelle expansie en modernisering ging. In de jaren zeventig ontwierp hij een grote en unieke collectie antieke parfum gerelateerde artikelen die Fragonard verrijkt hebben en de stad Grasse een nieuwe culturele dimensie geven. De dochters van Jean-François Costa, Agnès en Françoise, waken vandaag de dag over het lot van de parfumerie en zijn net zo gemotiveerd als de vorige generaties om het bedrijf voort te zetten; Net zoals de vorige generaties zorgen zij dat het bedrijf evolueert met de nieuwe levensstijlen en nieuwe ontwikkelingen met respect en inspiratie vanuit de Provence.


OPGELET

De geurkaarsen zijn gemaakt met was en geparfumeerd met de Fragonard parfums met ingrediënten vanuit de Provence. Het is belangrijk dat het lont van elke geurkaars, voordat ze aangestoken wordt, kort afgeknipt wordt. Zo blijft de kaars mooi branden en hou je achteraf een mooie opbergdoosje over om bv. je juwelen in op te bergen. 

Voor de geurstokjes is het belangrijk dat je ze af en toe omdraait zodat de geurstokjes hun geur blijven afgeven. 


We geven je hieronder een overzicht van onze geurstokjes en geurkaarsen zodat je zoektocht naar het juiste huisparfum voor je gemakkelijker is.

Fragonard geurstokjes en geurkaars 'Laurier Rose Cèdre': Een delicate geur van roze laurier, ondersteund door ceder voor een houtachtige, bloemrijke touch in je interieur.


Fragonard geurstokjes en geurkaars  'Anis Etoile Lavande': De groene geur van een zeer frisse steranijs en citroenachtige lavendel in je interieur. Laat je meevoeren naar zonnige streken en geniet van dit aroma.

Fragonard geurstokjes en geurkaars 'Coriandre Lemongrass': Een frisse groene geur met een kruidenmengeling van koriander, citroengras, basilicum, munt, kardemon, gember en een vleugje kokosmelk voor je interieur.

Fragonard geurstokjes en geurkaarsen 'Zwarte Vijgen en Blonde  Tabak': Een geur van zwarte vijg, gerijpt in de zon en vol suiker, samen met de blonde tabak maakt van je interieur een echt boudoir, gezellig en warm


Fragonard  'Myrrhe Patchouli' geurstokjes en geurkaarsen: De oosterse, sensuele en kruidige geuren die doen denken aan de legendarische landen van de zijderoute in je interieur.



Fragonard 'Pistache Cèdre' geurstokjes en geurkaarsen: De heerlijke noten van pistache, gedroogd fruit en de houtachtige akkoorden van ceder in je interieur.




Wist je dat je bij elke bestelling van Parfumerie Josiane een cadeautje, staaltjes, mooie stijlvolle verpakking en een persoonlijke touch krijgt!

Blijf je graag op de hoogte van wat Parfumerie Josiane te bieden heeft, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.



Aarzel niet ons te contacteren als je vragen hebt via:

  • mail info@josiane.be 
  • via telefoon:  0474/21 33 36 
  • via telefoon:  052/37 38 84  


Andere voordelen om te bestellen bij Parfumerie Josiane:

  • Gemakkelijk bestellen op onze webshop
  • Gratis mooie, stijlvolle verpakking
  • Gratis levering in een straal van 15 km
  • Afhalen in onze winkel is gratis.
  • Je verlanglijstje kan samenstellen
  • Veilig betalen



Prep your skin for spring!

En toen stond plots de lente voor onze deur. Ze is misschien wat verlegen, maar we hebben al een glimp gehad van haar verwelkomende zonnestralen. Terwijl we doorheen de winter onze huid hebben verwend met hydraterende en voedende crèmes, vraagt onze lente-huid voor een paar aanpassingen.

2 april 2024

Herfstverwennerij met de nieuwe Sothys gelaatsverzorging: Zwarte Thee en Bergamot

Herfst is in volle gang, en terwijl de bladeren verkleuren en de temperaturen dalen, is het essentieel om onze huid de aandacht te geven die ze verdient. Gelukkig brengt Sothys een nieuwe herfst gelaatsverzorging op de markt, doordrenkt met de kracht van zwarte thee en bergamot.

10 november 2023

Tijd om af te tellen naar Kerst met de Sothys Adventskalender!

Ben jij ook zo enthousiast aan het aftellen voor Kerst? De magische tijd van het jaar is bijna hier, en we hebben iets speciaals voor jou om de dagen tot 25 december nog specialer te maken.

9 november 2023

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x