8 januari 2021

Waarom is je huid droger in de winter dan in de zomer?

Tijdens de winter is onze huid droger dan tijdens de zomer. Dit heeft te maken met de lagere temperatuur, maar ook met de wind en een lage luchtvochtigheid. 

Wanneer de luchtvochtigheid laag is haalt de lucht water waar het kan, dus ook uit onze huid. De verminderde talgproductie gedurende de wintermaanden is hier ook van tel.

Talg bestaat voor het grootste gedeelte uit vet en dat zorgt ervoor dat de huid vocht kan vasthouden en soepel blijft. Als de huid minder talg aanmaakt, kan het vocht in de huid gemakkelijker verdampen.

We spreken dan van een typische winterhuid. 

Hoe merk je dit:

 • trekkerige huid
 • droge vlekken
 • schilfertjes
 • rode vlekken
 • gesprongen lippen
 • drogere lippen
 • droge, rode handen

Dus verzorg je huid tijdens de wintermaanden extra goed! Zorg er voor dat je huid voldoende gehydrateerd is, ook in de wintermaanden.Reiniging: 

Zorg altijd dat je eerst je huid reinigt met een aangepaste reiniging voor je huid.  Een reinigingsmelk en lotion is noodzakelijk voor je een dagcrème aanbrengt. Je gaat toch ook eerst onder de douche voor je een bodylotion aanbrengt, niet?

Twee maal per jaar brengt Sothys een promosetje uit van de reinigingsmelk en lotion samen, met soms wel tot 40% korting. Deze promosetjes worden in onze webshop en in onze winkel altijd aangeboden. Kijk geregeld eens naar onze promoties in onze webshop of in de categorie reiniging. Heb je nood aan wat extra, persoonlijk advies spring dan gerust eens binnen in de winkel.


Gelaat:

Je huid van je gezicht is ook droger in de winter dan in de zomer. De verwarming in huis zetten we weer een paar graden hoger zodat de temperatuur in huis aangenamer is, maar dat betekent ook dat het vochtgehalte in huis naar beneden gaat. Het vochtgehalte in onze huid gaat dan ook naar beneden met als resultaat dat onze huid droger wordt in de wintermaanden.  Dus zorg dat je een vocht inbrengende dagcrème gebruikt.


 • De huid voelt aangenaam en is gehydrateerd.
 • Zijn schittering en jeugdigheid worden dag na dag bewaard.
 • Geschikt voor dames, heren en jongvolwassenen die hydratatie nodig hebben van de huid.


Als dit niet voldoende is kan je nog altijd een vocht inbrengende serum gebruiken die de huid nog extra vocht gaat geven. 

 • gaat de huid hydrateren
 • gaat de huid herstellen
 • maakt de huid weer soepel
 • Geschikt voor dames, heren en jongvolwassenen die hydratatie nodig hebben van de huid.

Lippen:

Je huid van je lippen bevat weinig talgkliertjes en zijn daardoor heel gevoelig voor koude en vocht. Als je droge lippen hebt heb je snel de neiging om je lippen te bevochtigen met je tong, doe dit niet! Hierdoor krijg je een omgekeerde reactie en worden je lippen nog droger met kloven tot gevolg.

Zorg dat je je lippen regelmatig insmeert met een verzorgende lippenbalsem.


Lichaam:

- Neem een korte douche en zorg dat je het water niet te heet zet. Gebruik producten die je huid niet gaan uitdrogen. Een douche olie die je huid gaat hydrateren is een absolute must. Bijvoorbeeld de douche olie karité van L'Occitane is een pure weldaad voor de huid.

Deze doucheolie met 10% lipidenaanvullende shea-olie reinigt het lichaam mild. De rijke textuur hult de huid in een voedend, beschermend laagje dat zelfs de droge huid verzacht. Het trekkerige gevoel lijkt gekalmeerd, de huid is soepel en voelt comfortabel aan.
De zachte geur parfumeert de huid subtiel.

Op de natte huid masseren en afspoelen. Lichte troebelheid of deeltjes kunnen voorkomen bij temperatuurschommelingen. Dit heeft geen invloed op het gebruik van het product. Schud het product voor gebruik.


- Gebruik na de douche een vocht inbrengende crème, speciaal voor je lichaam. Een bodylotion of bodycrème maken je huid lekker zacht. Bovendien ziet een huid die goed gehydrateerd is er ook veel jonger en strak uit. Dus niets dan voordelen  ... haal die bodylotion of bodycrème maar boven.

Handen:

Onze handen zijn gevoelig voor koude. Ze kunnen rood, ruw en droog worden. Zorg ervoor dat je je handen goed beschermd met een behoorlijke handcrème en door het dragen van handschoenen als je een stevige wandeling wilt maken.

Smeer je handen regelmatig in met een handcrème, verschillende keren per dag. Zijn je handen heel droog, schilferig, ruw en rood gebruik dan een handbalsem. Een handbalsem gaat je huid nog meer voeden en een beschermende laag leggen voor een droge en fragiele huid.


Wist je dat bij Parfumerie Josiane ook terecht kan voor een vocht inbrengende gelaatsverzorging?Blijf je graag op de hoogte van wat Parfumerie Josiane te bieden heeft, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.


Aarzel niet ons te contacteren indien je vragen hebt via mail info@josiane.be of 0474/21 33 36 of 052/37 38 84.


Wist je dat je bij elke bestelling van Parfumerie Josiane, staaltjes, een mooie stijlvolle verpakking en een persoonlijke touch krijgt!

Andere voordelen om te bestellen bij Parfumerie Josiane: 

 • Gratis levering in een straal van 15 km.
 • Pakjesdienst is gratis vanaf 40 euro.
 • Online bestellen en afhalen in onze winkel.
 • Veilig betalen
 • Mooie verpakking
 • Gratis staaltjes

Herfstverwennerij met de nieuwe Sothys gelaatsverzorging: Zwarte Thee en Bergamot

Herfst is in volle gang, en terwijl de bladeren verkleuren en de temperaturen dalen, is het essentieel om onze huid de aandacht te geven die ze verdient. Gelukkig brengt Sothys een nieuwe herfst gelaatsverzorging op de markt, doordrenkt met de kracht van zwarte thee en bergamot.

10 november 2023

Tijd om af te tellen naar Kerst met de Sothys Adventskalender!

Ben jij ook zo enthousiast aan het aftellen voor Kerst? De magische tijd van het jaar is bijna hier, en we hebben iets speciaals voor jou om de dagen tot 25 december nog specialer te maken.

9 november 2023

Stralend en Zelfverzekerd: Het Geheim van Pigmentatievlekken

Heb jij last van pigmentatievlekken en droom je van een stralende huid zonder deze ongewenste plekjes? Je bent niet de enige! Pigmentatievlekken zijn een veelvoorkomend huidprobleem dat veel mensen treft. Maar geen zorgen, in deze blog gaan we dieper in op hoe pigmentvlekken ontstaan en wat je kunt doen om ze te verminderen of zelfs te verwijderen.

6 oktober 2023

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x