19 februari 2021

Hoe reinig ik mijn gezicht?


Hoe reinig ik mijn gezicht het best?

Dat is een vraag die we dikwijls horen in de winkel.

Veel hoor ik:  Ooo.... ik gebruik alleen water om mijn gezicht te wassen, daarna gewoon mijn dagcrème en klaar is kees.

Niets is minder waar! Een goede huidverzorging begint steeds met een goede reiniging van je huid.

Ik begin altijd met een voorbeeld: je doet je afwas toch ook niet alleen met water. Dan is je afwas niet proper. Je hebt afwasmiddel nodig om het vuil los te weken van je afwas en daarna af te spoelen met water. Wel, met je gezicht is het juist hetzelfde. Gedurende de dag kook je, loop je buiten, je zweet, je komt met je handen aan je gezicht... Je huid komt met heel wat in aanraking zonder dat je het weet. Deze onzuiverheden moeten met de gepaste producten, aangepast aan je huidtype, verwijderd worden zodat je producten op de juiste manier hun werk kunnen doen en je huid kunnen indringen. Doe je geen reiniging dan blijft je dagcrème of nachtcrème meer op je huid en krijg je last van onzuiverheden, zwarte punten, openstaande poriën....

Verzorgingsproducten worden beter opgenomen bij een gereinigde huid. Daarom is het belangrijk dat je het op de juiste manier doet.

Een goede reiniging zorgt ervoor dat poriën niet verstopt raken en dat je huid in goede conditie blijft. Voor een gezonde huid is reiniging, 's ochtends en 's avonds een must.

's Ochtends: haal je afvalstoffen zoals dode huidcellen, zweet en talg weg.

's Avonds: haal je je make-up, uitlaatgassen, vetten en andere vervuilende stoffen weg van overdag.


Hoe reinig je nu het best je gezicht?

STAP 1: REINIG JE OGEN EN JE LIPPEN

  • Reinig eerst je ogen en je lippen met een speciale oogdémaquillant, bijvoorbeeld:                                            - Sothys Fluide démaquillant yeux et lèvres als je waterproof make-up gebruikt.                                              - Sothys Eau Démaquillante Micellaire voor een iets gevoeligere huid en als je geen waterproof make-up gebruikt.

Gebruik:

- Neem je oogdémaquillant en breng een hoeveelheid aan op een rond wattenschijfje. 

- Reinig nu je ogen en je lippen met dit wattenschijfje.

- Spoel even na met wat water.


STAP 2: REINIGEN VAN JE GEZICHT, HALS EN DECOLLETE

Als je je gezicht reinigt, vergeet dan zeker je hals en décolleté niet! Dit is heel belangrijk want naarmate we ouder worden, zijn je hals en décolleté veel gevoeliger voor verslapping en rimpels.

Er zijn veel verschillende reinigingsproducten op de markt. Het aanbod is heel groot en misschien vind je je weg niet tussen het grote aanbod. Om het voor jou te vergemakkelijken, geef ik hier wat voorbeelden welke melk en lotion voor welk huidtype dient. 

Het is belangrijk dat je reinigingsmelk en lotion aangepast zijn aan je huidtype EN dat je steeds de 2 producten samen gebruikt.

- Heb je een droge gevoelige huid dan is de Sothys Lait Démaquillant Comfort en de Sothys lotion Comfort je ideale partner voor 's morgens en 's avonds.

- Heb je een vette huid gebruik dan de Sothys Lait Démaquillant Pureté en de Sothys Lotion Pureté. Heb je liever een gel dan is de Sothys gel Purifiant meer je ding.

- Heb je een normale, gemengde huid dan is de Sothys Lait Démaquillant Vitalité en de Sothys lotion Vitalité jouw ideale droom duo. 

- Heb je 's morgens liever een ochtendreiniger is de Sothys Nettoyant du Matin je verzorgingspartner.


Gebruik: 

  • Neem een hoeveelheid reinigingsmelk in je hand en verdeel dit over je gezicht, je hals EN je décolleté. 
  • Was hiermee je gezicht.
  • Spoel af met een nat-uitgewrongen washandje. Gebruik hierbij zeker een washandje en niet gewoon water om af te spoelen! Zo krijg je al de vuile partikels mee, dat zich gedurende de dag hebben opgestapeld. 
  • Neem wat lotion op een rond wattenschijfje en ga over je hele gezicht, hals en décolleté.
  • Maak je huid droog, gebruik hiervoor een kleenex of handdoek.
  • Je huid is nu klaar om je oogcrème, serum, dagcrème of nachtcrème aan te brengen.

Tip: zorg dat je huid goed gehydrateerd blijft, door meteen na het reinigen een gepaste dagcrème aan te doen. Hierbij blijft de vochtigheid in je huid in balans. Breng je crème zachtjes aan met je vingertoppen.








 

Blijf je graag op de hoogte van wat Parfumerie Josiane te bieden heeft, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Aarzel niet ons te contacteren als je vragen hebt via mail info@josiane.be of via telefoon 0474/21 33 36 of 052/37 38 84  

Wist je dat je bij elke bestelling van Parfumerie Josiane een cadeautje, staaltjes, mooie stijlvolle verpakking en een persoonlijke touch krijgt!

Andere voordelen om te bestellen bij Parfumerie Josiane:

  • Gemakkelijk bestellen op onze webshop
  • Gratis levering in een straal van 15 km.
  • Pakjesdienst is gratis vanaf 40 euro.
  • Afhalen in onze winkel is gratis.
  • Je verlanglijstje kan samenstellen
  • Veilig betalen

 

Prep your skin for spring!

En toen stond plots de lente voor onze deur. Ze is misschien wat verlegen, maar we hebben al een glimp gehad van haar verwelkomende zonnestralen. Terwijl we doorheen de winter onze huid hebben verwend met hydraterende en voedende crèmes, vraagt onze lente-huid voor een paar aanpassingen.

2 april 2024

Herfstverwennerij met de nieuwe Sothys gelaatsverzorging: Zwarte Thee en Bergamot

Herfst is in volle gang, en terwijl de bladeren verkleuren en de temperaturen dalen, is het essentieel om onze huid de aandacht te geven die ze verdient. Gelukkig brengt Sothys een nieuwe herfst gelaatsverzorging op de markt, doordrenkt met de kracht van zwarte thee en bergamot.

10 november 2023

Tijd om af te tellen naar Kerst met de Sothys Adventskalender!

Ben jij ook zo enthousiast aan het aftellen voor Kerst? De magische tijd van het jaar is bijna hier, en we hebben iets speciaals voor jou om de dagen tot 25 december nog specialer te maken.

9 november 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x