10 december 2020

Medische pedicure of gespecialiseerde voetverzorging, wat is het verschil?

Wat is nu een gespecialiseerde voetverzorging?

1. Medische pedicure of gespecialiseerde voetverzorging?

De term ‘medische pedicure’ wordt in de volksmond vaak gebruikt, maar bestaat wettelijk gezien eigenlijk niet. Juist is te spreken van ‘gespecialiseerd voetverzorger’. 

De reden waarom het begrip ‘medische pedicure’ toch vaak wordt gebruikt, is om duidelijk het onderscheid te maken met de (cosmetische) pedicure die, zoals het woord zelf zegt, puur esthetisch is.

Gespecialiseerde voetverzorging daarentegen legt de nadruk op het herstellen van het voetcomfort, de preventie en de ondersteuning van de mogelijke voetproblematiek. 

De term ‘medische pedicure’ is juridisch niet alleen onbestaand, ze is ook misleidend. Ze doet namelijk ten onrechte vermoeden dat ze ook echte (para)medische handelingen omvat. Die vallen echter onder de wettelijk beschermde uitoefening van de geneeskunde, waarvoor je dus minstens een (para)medisch diploma nodig hebt. 

Hopelijk hebben we zo wat klaarheid gebracht in het 'mysterie' rond voetverzorging.

Heb je graag een afspraak bel 0474/21 33 36.Herfstverwennerij met de nieuwe Sothys gelaatsverzorging: Zwarte Thee en Bergamot

Herfst is in volle gang, en terwijl de bladeren verkleuren en de temperaturen dalen, is het essentieel om onze huid de aandacht te geven die ze verdient. Gelukkig brengt Sothys een nieuwe herfst gelaatsverzorging op de markt, doordrenkt met de kracht van zwarte thee en bergamot.

10 november 2023

Tijd om af te tellen naar Kerst met de Sothys Adventskalender!

Ben jij ook zo enthousiast aan het aftellen voor Kerst? De magische tijd van het jaar is bijna hier, en we hebben iets speciaals voor jou om de dagen tot 25 december nog specialer te maken.

9 november 2023

Stralend en Zelfverzekerd: Het Geheim van Pigmentatievlekken

Heb jij last van pigmentatievlekken en droom je van een stralende huid zonder deze ongewenste plekjes? Je bent niet de enige! Pigmentatievlekken zijn een veelvoorkomend huidprobleem dat veel mensen treft. Maar geen zorgen, in deze blog gaan we dieper in op hoe pigmentvlekken ontstaan en wat je kunt doen om ze te verminderen of zelfs te verwijderen.

6 oktober 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x